Wachtlijst

 

Op dit moment (05-01-2022) is er een wachttijd van tien tot twaalf weken voor de intake voor individuele behandeling. Voor systeemtherapie is er op dit moment geen wachttijd. Wanneer u zich hiervoor aanmeld wordt er een afspraak met u gemaakt. 

 

Wanneer de aanmelding bij Psy-praktijk Grootegast binnen is dan zal er binnen 48 uur telefonisch of per mail contact met u worden opgenomen. Mocht er eerder ruimte zijn voor een eerste afspraak dan krijgt u een bericht. Tussen de intake en de start van de behandeling is geen wachttijd.

 

Om de wachttijd tot de start van de behandeling te benutten kan er in overleg met de behandelaar een start worden gemaakt met een passend online programma van Therapieland. In dit programma staan registraties, opdrachten en oefeningen waar men zelfstandig mee aan de slag kan. Er is de mogelijkheid om op een veilige manier te mailen met de behandelaar als er vragen zijn. 

 

We houden de wachttijd zo kort mogelijk door de lopende behandelingen zo efficiënt mogelijk te maken, waardoor de behandeltijd zo effectief mogelijk wordt ingezet. 

 

Bovenstaande wachttijden gelden voor iedere aanmelding en zijn in principe onafhankelijk bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent. 

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake krijgt en de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximale aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).