Klachten- en geschillenregeling

 

Mocht u ontevreden zijn over de behandeling dan hoop ik dat u zich zo vrij voelt om dit met ons te bespreken. Door het bespreekbaar maken van de ontevredenheid kunnen nadere vragen en uitleg mogelijk een oplossing bieden. Mocht u ontevreden blijven dan kan een verwijzing naar een collega mogelijk een oplossing bieden.

 

In het geval van een ernstige klacht kunt u terecht bij de LVVP. U kunt dan het formulier onder aan de pagina downloaden en invullen. Deze kunt u ingevuld sturen naar LVVP@klachtencompany.nl. Er zal dan door een van de klachtenfunctionarissen zo spoedig mogelijk contact worden opgenomen.

 

Op grond van de wet BIG kunt u ook een klacht indienen bij het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg, klik hier voor meer informatie.

 

Rosmarijn Los is aangesloten bij de klacht- en geschillenorganisatie P3NL, voor meer informatie hierover volgt u deze link:  https://www.p3nl.nl/klachtenregeling/clienten

 

Privacy

Gedurende de gehele behandeling zal uw privacy worden gewaarborgd volgens de wettelijke standaarden en eisen (Avg). Als u meer wilt weten hoe de praktijk met uw gegevens omgaan kunt u de privacystatement hieronder downloaden.

 

 

 

Download
privacystatement Psy-praktijk Grootegast
Microsoft Word document 215.4 KB
Download
Klachtenformulier
Klachtenformulier LVVP - digitaal - bbla
Microsoft Word document 27.4 KB