Corona virus

Voor het toepassen van gedragsregels en hygiëneregels volgen we bij Psy-praktijk Grootegast de richtlijnen van het RIVM (zie link).  Doordat we een kleine praktijk zijn kunnen we op dit moment          de afspraken door laten gaan. Mocht u lichte klachten hebben die mogelijk te maken hebben met het corona virus en u wilt wel de sessie door laten gaan dan kunnen we een consult beeldbellen afspreken, dit kan op een veilige manier.

Mocht u (lichte) klachten hebben en uw maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door zelf thuis te blijven dan sturen we u geen rekening voor het afzeggen van de afspraak. 

 

Relatietherapie

Ook voor relatietherapie en voor ouders die momenteel onder druk staan is het mogelijk om therapiesessies af te spreken middels beeldbellen. Juist in deze tijd kan het prettig zijn om te kunnen sparren/ overleggen hoe met elkaar een zo prettig mogelijke sfeer te creëren en/ of het voorkomen van een negatieve spiraal. Hiervoor is op woensdagen en in de avonduren consult mogelijk.

Mocht u ook financieel onder druk staan als gevolg van de coronacrisis, omdat u ZZP-er bent of een ander beroep waardoor u momenteel geen, veel minder of nauwelijks inkomen hebt, laat het dan weten. We komen er vast samen uit.

 

Therapieland

Therapieland bied een aantal gratis programma aan die te maken hebben met 'Omgaan met Coronastress' waarbij er verschillende programma's zijn: thuiswerken en corona, een gaat over eenzaamheid en corona en er is een die gaat over omgaan met corona en kinderen.

Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress, angst en onveiligheid. Er zijn veel zorgen over de gezondheid, die van de mensen om hen heen en over de toekomst. De huidige situatie is nieuw terrein voor iedereen en dat betekent dat veel mensen zoekende zijn in hoe ze het beste op de nieuwe situatie kunnen reageren. Het programma omgaan met Coronastress bevat concrete tools die helpen om te gaan met lastige gedachten en gevoelens waar ze mee kunnen worstelen. 

Via deze link komt u op de pagina waar u zich kunt registeren om dit programma te kunnen volgen. 

 

Nederlands Jeugdinstituut

Op deze site kunt u steeds belangrijke informatie vinden over de maatschappelijke gevolgen van het coronavirus. U kunt hier tips vinden voor omgaan met de nieuwe thuissituatie; tips voor kinderen en jongeren; wat kun je als jongere doen als de spanningen thuis oplopen? Via deze link komt u op de site van het NJI.

 

Wij zijn MIND

MIND wil psychische problemen voorkomen, mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen en zorgen voor meer openheid en begrip. Bij MIND kun je terecht voor informatie en advies van hulpverleners en lotgenoten. Elke werkdag tussen 9.00 en 18.00 kunt u hier bijv. contact hebben met collega's via de telefoon, chat, app of mail. Ook is er elke middag een livestream te zien waarin er vragen worden beantwoord en deskundigen uitleg geven. Via deze link komt u op de site van MIND.